Barış K.
4 Haziran 2021 22:00 Tarihinde gönderildi

PROJE HAKKINDA

Yaz dönemlerinde kullanılabilecek konsept arayüz

DESTEK TALEBİ

Öncelikle selamlar Eray abi ben Odtü Endüstriyel Tasarım öğrencisiyim ve UI/UX alanında kendinimi geliştirmek istiyorum ve bir konsept tasarım yaptım düşünceleriniz benim için çok değerli nasıl olmuş neler eksik veya geliştirilebilir şimdiden teşekkürler. Fotoğraf çok küçük görünüyorsa behance linkini bırakıyorum buraya
https://www.behance.net/gallery/120889291/Spotify-Summer-Concept-To-Say-Hello-To-Summer?tracking_source=for_you_feed_user_published

Eray Karayel
8 Haziran 2021
Durum Güncellendi Geliştirmek Gerekiyor

USTANIN YORUMU

Selam Barış,

Öncelikle biraz geç dönüş yapıyorum kusura bakma bu aralar çok yoğunum.
Aslında yaptığın konsepti bir çok farklı açıdan değerlendirmek gerekli. İşin arayüz tasarımdan ziyade marka yönetimiyle alakalı yanları da var çünkü.

Öncelikle seçtiğin renk paleti çok tatlı ve uyumlu onu net bir şekilde söyleyebilirim.
Fakat spotify'ın genel marka duruşuna baktığımızda monotype ve farklı renkleri görüyoruz. Yani bu ne demek. Yeşil harici uygulama içerisinde gerek çalma liste önerileri, gerekse reklamlarda çok alakasız diyebileceğimiz renkleri de kullanıyor. Buraya kadar her şey normal. Fakat ilk karede gördüğümüz her harfin farklı renkte olması alışılagelmiş bir görünüm değil. Özellikle spotify logosu içerisindeki üç çizginin farklı renk olması renkler uyumlu bile olsa çok göz yormuş. Bu doğrultuda yine en fazla 2 renk belirlenip uygulama içerisinde arkaplanı değişik renklerde kullanmak daha sorunsuz bir görünüm elde etmemizi sağlayabilir.

Yine belirtmekte fayda var, özellikle konu spotify olduğu için bu çok absürt değil ama kullanıcıyı da yormamak çok önemli bir husus. Minimalizm love biz. :)

Logodaki renkler azaltıldığında mockup'ta kullanıldığı şekilde silinerek üst üste gelen "hello summer" ve spotify logosu gözümde canlanır gibi...

Mesajı Göster
Eray Karayel
8 Haziran 2021
Durum Güncellendi Geliştirmek Gerekiyor

USTANIN YORUMU

Fon için kullandığın illüstrasyonlar ve çapraz şekilde renk geçişi aşırı tatlı olmuş. Bu aşamada logo için ilk mesajda belirttiğim değişiklikler haricinde ekrandaki çapraz gölge geçişi aşırı şiddetli olmuş. Bu tarz detayları gören kişinin keşfetmeyeceği, ufak dokunuşlar olarak sunmakta fayda var.

Mesajı Göster
Eray Karayel
8 Haziran 2021
Durum Güncellendi Geliştirmek Gerekiyor

USTANIN YORUMU

Sanatçı görselleri için tatlı bir yaklaşım sergilenmiş eline sağlık. Marka tarafından ele alındığında uygulama içerisinde yüzbinlerce sanatçı olduğunu düşünürsek her birinin sanatçı görselinin düzenlenmesi çok ama çok ciddi bir iş yükü olduğunu belirtmek gerek. Evet, konsept için iyi ama uygulanabilirlik konusunda böyle bir sıkıntı var.

Mesajı Göster
Eray Karayel
8 Haziran 2021
Durum Güncellendi Geliştirmek Gerekiyor

USTANIN YORUMU

Şimdi çalınıyor ve alt menü bölümü de yine çok göz yoruyor. Bu şekilde kullanılamaz mı? Evet kullanılır ve bu tarzı sevenler de ille ki olacaktır. Ancak temel tasarım eğitimlerinde çok sıkça bahsettiğim bir konu var. Tasarım her ne olursa olsun kullanıcı o tasarımı gördüğünde gözü ilk olarak nereye gidiyor? Bunu tasarımcı olarak bizlerin kontrol edip manipüle etmemiz gerek. Özellikle içerik anlamında ise hiyerarşi kurallarının başında yer alan renk yönetimini çok daha yerinde kullanmak gerekli. Bu haliyle sadece bu alttaki iki farklı fon renginde olan alanda bile kullanıcının gözü herhangi başka bir alandan başlayabilir. Kullanıcı deneyimi için yararlı bir durum değil.

Mesajı Göster
Eray Karayel
8 Haziran 2021
Durum Güncellendi Geliştirmek Gerekiyor

USTANIN YORUMU

Sol üstteki geri butonu, sağ üstteki favori, menü ve play tuşları fon rengiyle iyi bir zıtlık oluşturmamış. Arkaplan ve elemanın kontrast uyumunu bu tarz durumlarda kontrol etmeni öneririm.

https://webaim.org/resources/contrastchecker/

Mesajı Göster
Eray Karayel
8 Haziran 2021
Durum Güncellendi Geliştirmek Gerekiyor

USTANIN YORUMU

Arkaplanda kullanılan 45 derecelik çizgi (renkleri ayıran) ve ekrandaki daha dik gölge geçiş çizgisi birbiriyle uyum göstermiyor. Bu şekilde ilk göze görünecek şekilde dikkat çekilen elementlerin birbirleriyle ilişki içerisinde olması önemli.

Ayrıca diğer maddede söylediğim renk kullanımı bu sayfa için de geçerli. Çok fazla rengi özellikle uygulama arayüzünde kullanmak çok büyük bir risk. Bu tarz durumlarda kullanıcı ilk nereyi göreceğini bilmek çok zor olacaktır.

Mesajı Göster
Eray Karayel
8 Haziran 2021
Durum Güncellendi Geliştirmek Gerekiyor

USTANIN YORUMU

Son olarak şundan da bahsetmeden edemeyeceğim. Yaklaşımın genel anlamda marjinal. Bu kötü bir şey değil. Tespitler içerisinde olumsuz gibi görünen eleştiriler kesinlikle moralini bozmasın. Bu kötü bir şey değil, aksine gelişmek için olmazsa olmazlardan biri. Konuyu ele alışın oldukça tatlı. Bu yolda devam etmek için genel teknikleri incelemeye ve daha çok çabalamaya özen göstermek gerekiyor. Bu sadece senin için değil hâla benim için dahi geçerli bir durum. Bu alanda öğrenmenin sonu hiç olmuyor.

Mesela benim aklıma şöyle bir şey geldi. Bu kullandığın renk tonları oldukça tatlı dediğim gibi ve birbiriyle çok uyumlular esasında. Ama her ekranda her renk kullanılmak zorunda diye bir şey söz konusu değil.

Şöyle bir şey yapmayı deneyebilirsin; Tamamen ilk aklıma gelen şekilde üzerine düşünmeden söyleyeyim...

1- Karşılama ekranında logoyu sarı, fonu şu an kullandığın yeşil bırakabilirsin.

2- Recent played bölümünü fonu, kullandığın turuncu renk olarak belirleyip üzerindeki önemli diğer elementleri yine sarı olarak konumlandırabilirsin.

3- Şimdi çalınıyor ekranında fonu sarı, ünündeki elementleri turuncu ya da yeşil ton ile doldurabilirsin...

Bu verdiğim örneklerde demek istediğim şu; her sayfada her rengi kullanmaktansa yine uyumlu renkleri farklı ekranlarda kullanarak kullanıcıya yazın renkliliğini ve neşesini yansıtman mümkündür.

Bu sadece fikir. Belki başarılı olmayabilir, üzerinde daha çok düşünmek gerekebilir. Ama kafamda canlandırdığımda ve uygulamayı kullandığımı düşündüğümde böylesi beni daha çok rahatlatır gibime geldi.

Eğer güncellemek ve üzerinde uğraşmak istersen revizeni beklerim.

Ellerine sağlık gerçekten genel anlamda çok tatlı olmuş.

Kolaylıklar.

Barış K.
10 Haziran 2021
Durum Güncellendi Yorum Gerekiyor

MESAJ

Çok teşekkür ederim abi değerli yorumların için önerilerini en yakın zamanda değerlendirmeye çalışacağım ve kesinlikle sana bir revize yollayacağım :) Konu dışı ekstra bir şey danışmak istiyorum yaklaşık 3-4 yıldır yarı profesyonel işler yapıyorum piyasa grafik tasarım alanında lisede grafik tasarım okuduğum için yani 10 yıldır falan tasarım bölümleri arasında savruluyorum diyebiliriz :) fakat artık ciddi anlamda bir şeyler yapmak istiyorum okulun yanında gelir elde etmem lazım çünkü ve alanım buna müsait bir alan. Bu yüzden size 2 sorum olacak. Bu süreçte yapmam gereken daha çok okuyup inceleyip taklitler yapıp ve sonunda kendi tasarımlarımı yapmamı söyledi danıştığım bir çok kişi bu yönde ilerliyorum fakat yazılım alanında hiç bir bilgim yok bu olmazsa olmaz bir şey mi ? ikincisi ise nasıl iş bulabilirim bir portfolyo hazırladıktan sonra şimdiden çok teşekkür ederim bana vakit ayırdığınız için :)

Eray Karayel
12 Haziran 2021
Durum Güncellendi Geliştirmek Gerekiyor

USTANIN YORUMU

Rica ederim ne demek. Revizeni merakla bekliyorum. :)

Var olan tasarımların kopyalarını yapıp gözlem yeteneğini geliştirmek yararlı olabildiği gibi bir ölçüde zehirli de olabilir o yüzden dikkatli olmalı ve olabildiğince bu süreci kısa tutmalısın. Sonraki aşamalarda da elbette tasarımları incelemeye devam etmeli ve ilham almalısın. İlham almak ve tasarımı kopyalamak arasında çok ciddi bir fark olduğunu da bildiğini düşünüyorum. Bu bir yöntemdir. Onun haricinde bir çok farklı yöntem daha var. Kendine uygun olan hangisiyse o yolda ilerlemelisin.

Yazılım alanındaki bilgi konusunu da html, css ve js olarak ele alıyorum. Açıkçası arayüz tasarımcılarının bilmezse proje içerisinde çok büyük sorunlara gebe olabildiği bir şeydir bu. Yani tasarımı yaparken bir taraftan da onun yazılırken nasıl bir aşamadan geçeceği, nasıl zorluklar ya da imkansızlıklar çıkartabileceği, uyum sorunları oluşturabileceği gibi bir sürü detayı ekip içerisinde planlamak gerekli. En azından ilk aşamada html, css ve js dilleriyle neler yapılabildiği, tam olarak imkanları ve sınırlarını bilmek gerekir. Tasrımları da ona göre oluşturuyoruz zaten. Bir senarist, yazdığı senaryonun nasıl çekileceğini hayal ederek yazar. Tasarımcı da bunu bilmesi şarttır.

Gelelim bilirsen ne olur bilmezsen ne olur kısmına.

Front end yazılım bilirsen en basiti kendi yaptığın tasarımı oldukça kolay bir şekilde sayfalara dökebilir ve yazabilirsin. Bu çok büyük bir nimet. Küçük çaplı projeleri kendi başına hızlıca tasarlayıp kimseye bağlı kalmadan hayata geçirebilirsin.

Front end yazılım bilmezsen sadece tasarlarsın ve sürekli revize yaparsın. Hayal gücünü kısıtlayan bir bilinmezliğin olur.

Çok net konuşayım, html ve css inanılmaz kolay, inanılmaz eğlenceli dillerdir. Hatta html teknik olarak bir dil bile değil etiketlemedir. Daha gençsin. Öğrenmenin sınırı yok. En başta bu ikisine kafa takarak öğrenmeni dilerim.

Js kısmı işin biraz daha programlama ve denklem kısmına giriyor. Orası biraz daha uzun sürebilir ama imkansız diye bir şey yok.

İşin bu kısmına kadar geldiğinde çoğu arayüz tasarımı yapan şirketin aranan adamı olma yolunda ilerlemiş olursun.

Bunun yanında kullanıcı deneyimi alanına yönelebilir ve kendine yeni kapılar aralayabilirsin.

Bunun da üzeri var. Php, asp gibi yazılım dillerini de öğrenip kendini geliştirdiğinde artık bir full stack developer dediğimiz ünvana kavuşursun. Bu durumda istersen kendi projelerini tek başına bile hakim bir şekilde geliştirebilirsin. Aynı şekilde çok farklı şirketlerde iş imkanın çok daha geniştir.

Ama her ne olursa olsun unutma. Öğrenmenin yaşı yok. Ben de sektördeki diğer arkadaşlar gibi her gün yeni şeyler öğrenme gayreti içerisindeyim ve bu hiç bitmeyecek. :)

Diğer sorun iş bulma konusu... Aslında iş bulma kolaylığı tamamen yukarıda saydığım örnekteki gibi kendine bir gelişim rotası çizmen lazım. Bunun vadesini sen belirle. 2 ay gibi bir sürede bu sonuca varamayacaksın elbette. 3-5 yıllık planlar oluşturabilirsin ve parça parça hedeflerini gerçekleştirebilirsin. Bu hedeflerini gerçekleştirirken elbette para kazanmak utanılacak bir şey değil. Evet, bu işi seviyor olabiliriz ama hayatımızı idame ettirebilmek için de hepimizin paraya ihtiyacı var. Burada bir virgül koyarak şunu söylemem lazım;

Profesyonel ve amatör arasındaki tek fark paradır. Eğer yaptığın işten para kazanıyorsan o işin profesyonelisindir artık. Yarı amatör diye bir şey yok yani. Dilimize bu profesyonel kelimesi nasıl geçti bilmiyorum ama deneyim, yetenek ve beceri için kullanılmaz bu kelime. yukarıda söylediğim tek anlamı vardır esasen. O yüzden ben amatörüm, yarı amatörüm, az profesyonelim gibi şeyler yok. Kendine güven ve bu yolda emin ol.

Yukarıdaki cümleme devam edeyim...

İşini yaparken, öğrenimini devam ettirirken para kazanmak utanılacak bir şey değil. Hayat hepimiz için. Yarın herhangi birimizin ayakkabı boyayarak, çöp toplayarak para kazanmak zorunda olmayacağının hiç bir garantisi yok. Helalinle yaptığın her iş senindir. Onun haricinde eğer mesleğinle alakalı ve hedefinle alakalı bir iş yapabiliyorsan o zaman değme keyfine... İlk defa işe başlıyorsan deneyim kazanmak için yine amacına uygun şirketlerde staj arayışına girebilirsin. Oradan edindiğin bilgi ve çevre ile farklı marka ya da şirketlere geçiş yapabilirsin. Bu arada öğrenmeyi kesmeden kendini geliştirirsen portfolyo ve kendi yorumlarınla bir noktaya gelerek kendini ispatlama aşamasına geçebilirsin. Ama durmak yok. Her zaman öğrenmeye ve kendini geliştirmeye devam. Hedef belirlemek bu işin özü.

Umarım sorularına cevap verebilmişimdir. Dilediğin zaman yazabilir ya da proje gönderebilirsin.

Sevgiler.

Eray Karayel
12 Haziran 2021
Durum Güncellendi Geliştirmek Gerekiyor

USTANIN YORUMU

Son olarak yukarıda yazmayı unutmuşum. İş ilanları şu dönem için yaklaşık şu şekilde:

- Sadece tasarım yapılmasını isteyen firmalar. (figma, xd, ps vb.) (Sayıları oldukça az.)
- Tasarım yapılmasını ve html css olarak arayüz yazılımı yapılmasını isteyen firmalar. (Azdan biraz daha çok)
- Sayfaların js dahil neredeyse kullanılacak aşamaya kadar yazılmasını isteyen firmalar (php, asp vb. hariç)
- Projenin hem tasarım hem yazılım her şeyinin yürütülmesini isteyen firmalar. Full stack dediğimiz. (En yoğun)

Barış K.
13 Haziran 2021
Versiyon 2 Yüklendi
Durum Güncellendi Yorum Gerekiyor

MESAJ

Yorumların için çok teşekkür ederim Eray abi. Söz verdiğim gibi ufak bir revize yaptım umarım doğru anlamışımdır. Yorumlarına açığım :)

Eray Karayel
16 Haziran 2021
Durum Güncellendi Geliştirmek Gerekiyor

USTANIN YORUMU

Eline sağlık oldukça tatlı görünüyor. "Spotify" turuncusu fon rengiyle çok uyuşmamış ama markanın mevcut iletişim dili hesaba katıldığında çokta sorun olmayacak bir detay bu. Eski hâline göre çok daha tatlı ve kaliteli görünüyor. Eline Sağlık.

Mesajı Göster
Eray Karayel
16 Haziran 2021
Durum Güncellendi Geliştirmek Gerekiyor

USTANIN YORUMU

Renk cümbüşü gittikten sonra çok daha istikrarlı ve bütüncül, göz yormayan bir şekle dönmüş. Gayet başarılı eline sağlık. Kalp kırmızısı renk uyumunda biraz cırtlak görünüyor. (Cırtlak yerine ne diyebilirim bilemedim :D ) Ama o da çalışır yani eğer dilersen sol tarafta ters olarak konumlandırdığın arkaplan kırmızı tonunu tercih edebilirsin.

Mesajı Göster
Eray Karayel
16 Haziran 2021
Durum Güncellendi Geliştirmek Gerekiyor

USTANIN YORUMU

Spotify'ın her zaman kullandığı sağ tarafta karışık çalma play tuşunu bu alanda kullanmak çok daha verimli olacaktır. Hem yer kaplamamış hem de daha anlaşılır olur. Ama bu şekilde de kalabilir marjinal bir sorun değil. En alttaki renk cümbüşü hâla daha göz yorsa da artık daha kabul edilebilir düzeyde kalmış.

Ekleme yapmam gerekiyor. Bir üstteki (Şarkı detay sayfası) karışık çal ve tekrar butonları arasında bir uyuşmazlık var. Pini üstüne eklediğim için sonradan gördüm. Tekrar çalma ikonu inceliği çok iyi. Çok fazla kullanılan bir özellik değildir. Aynı şekilde karışık çal da solda benzer incelikte olursa hiyerarşiyi korumuş, en çok ihtiyaç duyulanlar belirgin, daha az ihtiyaç duyulanlar ise daha silik görünmüş olur.

Mesajı Göster
Eray Karayel
16 Haziran 2021
Durum Güncellendi Geliştirmek Gerekiyor

USTANIN YORUMU

Sanatçı görseli kullanım konusunda önceki versiyon'da yazmıştım. İçerik yönetimi açısından bu çok kolay uygulanabilecek bir detay değil. Ama mevcut sanatçı görsellerine renk filtresi uygulamak otomatik gerçekleştirilebilecek bir şey. Bu tercih edilebilir. Bir konsept olduğu için böyle de kalabilir ama hatırlatmayı yine de yapma gereği duydum.

Mesajı Göster
Eray Karayel
16 Haziran 2021
Durum Güncellendi Geliştirmek Gerekiyor

USTANIN YORUMU

Bu daire'nin bu kadar yukarı çıkması ekranda ilk dikkati çeken unsur. O yüzden daireyi mavi dikdörtgene maskeleyip alttaki çarpının dışarı taşması olduğu gibi kalsa daha iyi bir hava oluşturulabilir.

Mesajı Göster
Eray Karayel
16 Haziran 2021
Durum Güncellendi Geliştirmek Gerekiyor

USTANIN YORUMU

Listeler arasında renk geçişi ya standart olmalı ya da tamamen zıt farklı renkler olmalı. Birinde daha silik, birinde daha belirgin aynı tonu görmek sorun yaratıyor.

Mesajı Göster
Eray Karayel
16 Haziran 2021
Durum Güncellendi Onaylandı

USTANIN YORUMU

İlk tasarıma oranla baktığımızda oldukça iyi gelişmeler olduğunu görebiliyorum. Eline sağlık oldukça tatlı bir konsept oldu. Dilersen bahsettiğim detayları isteğe bağlı yaparak ya da yapmayarak çok rahat bir şekilde portfolyo'na ekleyebilirsin. Umarım yeterince faydalı olabilmişimdir.

Yardımcı olabileceğim, alanımla alakalı daha farklı projeler olması durumunda severek tekrardan paylaşabilirsin.

Sevgiler.

Proje Adı Spotify Hello Summer
Son Durum Onaylandı
V1 V2
pintool info
Onaylandı
Selam Barış,

Öncelikle biraz geç dönüş yapıyorum kusura bakma bu aralar çok yoğunum.
Aslında yaptığın konsepti bir çok farklı açıdan değerlendirmek gerekli. İşin arayüz tasarımdan ziyade marka yönetimiyle alakalı yanları da var çünkü.

Öncelikle seçtiğin renk paleti çok tatlı ve uyumlu onu net bir şekilde söyleyebilirim.
Fakat spotify'ın genel marka duruşuna baktığımızda monotype ve farklı renkleri görüyoruz. Yani bu ne demek. Yeşil harici uygulama içerisinde gerek çalma liste önerileri, gerekse reklamlarda çok alakasız diyebileceğimiz renkleri de kullanıyor. Buraya kadar her şey normal. Fakat ilk karede gördüğümüz her harfin farklı renkte olması alışılagelmiş bir görünüm değil. Özellikle spotify logosu içerisindeki üç çizginin farklı renk olması renkler uyumlu bile olsa çok göz yormuş. Bu doğrultuda yine en fazla 2 renk belirlenip uygulama içerisinde arkaplanı değişik renklerde kullanmak daha sorunsuz bir görünüm elde etmemizi sağlayabilir.

Yine belirtmekte fayda var, özellikle konu spotify olduğu için bu çok absürt değil ama kullanıcıyı da yormamak çok önemli bir husus. Minimalizm love biz. :)

Logodaki renkler azaltıldığında mockup'ta kullanıldığı şekilde silinerek üst üste gelen "hello summer" ve spotify logosu gözümde canlanır gibi...
Onaylandı
Fon için kullandığın illüstrasyonlar ve çapraz şekilde renk geçişi aşırı tatlı olmuş. Bu aşamada logo için ilk mesajda belirttiğim değişiklikler haricinde ekrandaki çapraz gölge geçişi aşırı şiddetli olmuş. Bu tarz detayları gören kişinin keşfetmeyeceği, ufak dokunuşlar olarak sunmakta fayda var.
Onaylandı
Sanatçı görselleri için tatlı bir yaklaşım sergilenmiş eline sağlık. Marka tarafından ele alındığında uygulama içerisinde yüzbinlerce sanatçı olduğunu düşünürsek her birinin sanatçı görselinin düzenlenmesi çok ama çok ciddi bir iş yükü olduğunu belirtmek gerek. Evet, konsept için iyi ama uygulanabilirlik konusunda böyle bir sıkıntı var.
Onaylandı
Şimdi çalınıyor ve alt menü bölümü de yine çok göz yoruyor. Bu şekilde kullanılamaz mı? Evet kullanılır ve bu tarzı sevenler de ille ki olacaktır. Ancak temel tasarım eğitimlerinde çok sıkça bahsettiğim bir konu var. Tasarım her ne olursa olsun kullanıcı o tasarımı gördüğünde gözü ilk olarak nereye gidiyor? Bunu tasarımcı olarak bizlerin kontrol edip manipüle etmemiz gerek. Özellikle içerik anlamında ise hiyerarşi kurallarının başında yer alan renk yönetimini çok daha yerinde kullanmak gerekli. Bu haliyle sadece bu alttaki iki farklı fon renginde olan alanda bile kullanıcının gözü herhangi başka bir alandan başlayabilir. Kullanıcı deneyimi için yararlı bir durum değil.
Onaylandı
Sol üstteki geri butonu, sağ üstteki favori, menü ve play tuşları fon rengiyle iyi bir zıtlık oluşturmamış. Arkaplan ve elemanın kontrast uyumunu bu tarz durumlarda kontrol etmeni öneririm.

https://webaim.org/resources/contrastchecker/
Onaylandı
Arkaplanda kullanılan 45 derecelik çizgi (renkleri ayıran) ve ekrandaki daha dik gölge geçiş çizgisi birbiriyle uyum göstermiyor. Bu şekilde ilk göze görünecek şekilde dikkat çekilen elementlerin birbirleriyle ilişki içerisinde olması önemli.

Ayrıca diğer maddede söylediğim renk kullanımı bu sayfa için de geçerli. Çok fazla rengi özellikle uygulama arayüzünde kullanmak çok büyük bir risk. Bu tarz durumlarda kullanıcı ilk nereyi göreceğini bilmek çok zor olacaktır.
Onaylandı
Eline sağlık oldukça tatlı görünüyor. "Spotify" turuncusu fon rengiyle çok uyuşmamış ama markanın mevcut iletişim dili hesaba katıldığında çokta sorun olmayacak bir detay bu. Eski hâline göre çok daha tatlı ve kaliteli görünüyor. Eline Sağlık.
Onaylandı
Renk cümbüşü gittikten sonra çok daha istikrarlı ve bütüncül, göz yormayan bir şekle dönmüş. Gayet başarılı eline sağlık. Kalp kırmızısı renk uyumunda biraz cırtlak görünüyor. (Cırtlak yerine ne diyebilirim bilemedim :D ) Ama o da çalışır yani eğer dilersen sol tarafta ters olarak konumlandırdığın arkaplan kırmızı tonunu tercih edebilirsin.
Onaylandı
Spotify'ın her zaman kullandığı sağ tarafta karışık çalma play tuşunu bu alanda kullanmak çok daha verimli olacaktır. Hem yer kaplamamış hem de daha anlaşılır olur. Ama bu şekilde de kalabilir marjinal bir sorun değil. En alttaki renk cümbüşü hâla daha göz yorsa da artık daha kabul edilebilir düzeyde kalmış.

Ekleme yapmam gerekiyor. Bir üstteki (Şarkı detay sayfası) karışık çal ve tekrar butonları arasında bir uyuşmazlık var. Pini üstüne eklediğim için sonradan gördüm. Tekrar çalma ikonu inceliği çok iyi. Çok fazla kullanılan bir özellik değildir. Aynı şekilde karışık çal da solda benzer incelikte olursa hiyerarşiyi korumuş, en çok ihtiyaç duyulanlar belirgin, daha az ihtiyaç duyulanlar ise daha silik görünmüş olur.
Onaylandı
Sanatçı görseli kullanım konusunda önceki versiyon'da yazmıştım. İçerik yönetimi açısından bu çok kolay uygulanabilecek bir detay değil. Ama mevcut sanatçı görsellerine renk filtresi uygulamak otomatik gerçekleştirilebilecek bir şey. Bu tercih edilebilir. Bir konsept olduğu için böyle de kalabilir ama hatırlatmayı yine de yapma gereği duydum.
Onaylandı
Bu daire'nin bu kadar yukarı çıkması ekranda ilk dikkati çeken unsur. O yüzden daireyi mavi dikdörtgene maskeleyip alttaki çarpının dışarı taşması olduğu gibi kalsa daha iyi bir hava oluşturulabilir.
Onaylandı
Listeler arasında renk geçişi ya standart olmalı ya da tamamen zıt farklı renkler olmalı. Birinde daha silik, birinde daha belirgin aynı tonu görmek sorun yaratıyor.
Barış K.
Spotify Hello Summer