Halil S.
6 Ağustos 2022 06:20 Tarihinde gönderildi

PROJE HAKKINDA

Şu ana kadar yapmış olduğum tüm tasarımlar.

DESTEK TALEBİ

Abi inceleyip bana yol gösterirsen çok sevinirim :)
Üstten Alta:
Daha önce çizdiğim profil fotoğrafımın remaster hali, bu logo bir tavşan ve internette kendime kimlik oluşturmak için yaptım

bir alttaki Arkadaşıma yaptığım bukelemun logosunun remaster hali
bir alttaki daha önce öylesine deneysel olarak yaptığım balık logosunun remaster hali
onun da bir altı Eda öğretmenime yaptığım fransız pembesi ve koyu odun kömürü renklerindeki logo
dalgalı renk geçişli olan logolar goodbrief.io sitesinden aldığım yapay zeka tarafından yazılmış talimatlar doğrultusunda yaptığım deniz altı firmasının logosu, biraz mistik bir hava vermesini istemişti ai

şu sarı logo kendi kafamdan oluşturduğum lider lojistik adındaki bir firmanın logosu, sözde benden sarı bir logo istemişler ve ilerlemeyi temsil etmesini istemişler gibi düşündüm...

bir alttaki de ileride para kazanmaya başladığımda yaptırmak istediğim logolu silindir şapka.

onun bir altındaki resim de kendime özellikle web renklerinden hazırladığım renk paleti...

Miraç Güldoğan
7 Ağustos 2022
Durum Güncellendi Geliştirmek Gerekiyor

USTANIN YORUMU

elamlar Halil,
Tek tek tasarımlar üzerine konuşmak yerine genel olarak bir kaç konuya değinmek istiyorum.

Simge tasarımı grafiğin zor alanlarından biri. Bunun nedeni simge tasarımının anlatmak istediği duygu, durum, düşünceyi en kısa yoldan, en yalın, en özgün, en kolay kavranan biçimde ve tüm basım tekniklerine, iletişim mecralarına uygun sunma zorunluğu olması.

Bir logo/simge tasarlarken tüm bu detaylara dikkat ederek çalışabilmek yüksek bir çizim ve gözlem kabiliyeti gerektiriyor. Bu bağlamda çalışmalarının logo/simge olmaktan henüz biraz uzakta olduğunu söylemek isterim.

Sana önerim şu olabilir. Tavşan çıkışlı bir simge yapmadan önce bu hayvanın tüm fotoğraflarını hatta belki videolarını izlemeli onu hem görsel hem de bir kavram olarak iyice irdelemelisin. Bunu yaptıktan sonra bu hayvanların en karakteristik taraflarını keşfetmiş olacaksın. Bir sonraki aşamada bir kaç tane tavşanı detaylı olarak çizmeni öneririm. Çünkü çizerken bir tavşanı tavşan yapan bir çok şeyi keşfedeceğinden emin olabilirsin. Detayları görme imkanı bulacaksın. Sonraki adım da bu yaptığın çizimleri stilize etmek yani gereksiz ayrıntılardan ayrıştırarak onun hala bir tavşan olduğunu anlayabileceğimiz oldukça sade çizimlere dönüştürmelesin. Bu aşamada ne kadar çok eskiz yaparsan o kadar geliştiğini göreceksin. Bundan bir sonraki aşama bu stilize figürlerin içiden hem senin briefine uygun hem de görsel olarak özgün yeni bir simge çıkarmak olmalı.

Tüm bunları yaparken negatif ve pozitif siyah beyaz çalışmalar üretmen çok önemli. Çünkü renk çoğu zaman sonraki aşamamızdır. Önce simgenin negatif ve pozitif alanlarda mükemmel şekilde çalıştığından emin olmalıyız. Logo kullanılacağı tüm yüzeylerde olabilecek en büyük ve en küçük halleriyle anlaşılabilir, negatif ve pozitif alanlarda detaylarından hiç bir güç kaybetmeden varlığını, keskinliğini, yumuşaklığını sürdürebilmelidir.

Bu çalışma yöntemini benimsedikten sonra yavaş yavaş çevrendeki şeylere birer leke birer simge olarak da bakabilme yetin gelişiyor. O aşamaya geldiğinde eskiz sayılarını azaltıp bir çok aşamayı hızla atlayabilirsin. Ancak başlangıç için benze bu süreç çok önemli bir gelişim yöntemi.

Kolaylıklar dilerim,
sevgiler.

Halil S.
20 Ağustos 2022
Versiyon 2 Yüklendi
Durum Güncellendi Yorum Gerekiyor

MESAJ

Merhaba abi, en son konuşmamızın ve yaptığın yorumlardan yola çıkarak anladığım kadarıyla uzun bir aradan sonra yaptıklarım:

Proje Adı Yapmış Olduklarım
Son Durum Yorum Gerekiyor
V1 V2
pintool info
Halil S.
Yapmış Olduklarım